Cum sa Construiesti o Casuta pentru Pasari

Pasarile fac parte din mediul unei case, unei gradine, a unei familii. De aceea, daca alegi sa construiesti o casa pentru pasari in gradina ta o sa le atragi si o sa iti infrumusetezi mediul exterior. Bineinteles, nu toate pasarile vor sa isi fac cuib intr-o asemenea casa.  De cele mai multe ori, ele aleg sa se cuibareasca in acoperis, in magazii sau chiar in pomii din curte. Dar si asa, aceste pasari care isi cauta un loc aparte de cuibarit au preferintele lor in legatura cu casa pe care o doresc.

De aceea, inainte sa te apuci sa cumperi sau sa construiesti o casa pentru pasari, ar fi bine sa vezi ce tip de pasari frecventeaza curtea ta.  Unele pasari sunt mai libere si nu cauta un loc inchis, altele nu convetuiesc cu alte pasari, etc.

Chiar daca idea de a avea cat mai multe pasari in casuta ta suna bine, sa stii ca ar fi indicat sa limitezi numarul lor deoarece aceste animale zburatoare sunt animale care isi marcheaza teritoriul. Cand toate acestea sunt clare, poti linistit sa te apuci de constructie. Este si un mod minunat de a-ti petrece o zi libera.

Aici vreau sa va arat cateva lucruri de care sa tineti cont atunci cand va hotarati sa faceti o asemenea casa. In primul rand, trebuie sa te gandesti la ce dimesiuni ai vrea pentru casuta. Acestea trebuie sa se refere la intrarea, inaltime, lungime si marimea podelei casutei tale. Pentru asta, dupa ce ai identificat ce tip de pasari viziteaza gradina ta, poti sa consulti mai multe site-uri de specialitate sa vezi exact ce ii trebuie fiecarui tip de pasare.

In al doilea rand, este indicat sa folosesti lemn netratat pentru constructia casei. Asta o sa imite habitatul natural al pasarilor, iar lemnul natural scade riscul de otravire sau supraincalzire. Lemnul tratat si procesat contine diversi conservati care reprezinta un posibil pericol pentru prietenii tai inaripati. In acelasi timp, casa nu trebuie vopsita. La fel, trebuiesc evitate metalele si plasticul pentru ca nu sunt indicate in mediul pasarilor.

Unul dintre cele mai importante aspecte cand construiesti o casa pentru pasari este siguranta pasarilor impotriva elementelor naturii si a pradatorilor. Un acoperis in doua ape este indicat pentru a nu pastra umezeala si ploaia. Pentru ventilatie si aerisire, ar trebui sa faci mai multe gauri in pereti, cel mai preferat in colturi, dar trebuie sa fie mai mici decat picioarele pasarilor, pentru a evita blocarea acestora acolo. Aceste gauri ajuta si la scurgerea apei stranse in interiorul cuibului.

Pozitioarea este la fel de importanta pentru siguranta pasarilor. Cel mai bine este sa pui casuta de pasari pe un stalp de lemn, la o inaltime corespunzatoare pentru a decuraja intentiilor pradatorile precum pisicile si dihorii.

In ultimul rand, odata constuita, casa trebuie intretinuta. Pentru asta, o usa pe peretele din spate este cea mai buna solutie. Asa poti cu usurinta sa scoti cuibul murdar si mizeria pasarilor. Cu toate aceste sfaturi, sunt convins ca o sa iti construiesti o casa pentru pasari minunata, o casuta care o sa iti insufleteasca gradina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *